preskoči na sadržaj
vijesti

Obavijest o mjeri samoizolacije za 8.b Vijest ima dokument u privitku

U ponedjeljak, 21. rujna, učenici 8.b razreda nastavu će pohađati na daljinu jer im je određena mjera samoizolacije do 29. rujna. Nastavu kod kuće učitelji će održavati u realnom vremenu, prema obavijesti razrednice.

Zajedno s učenicima, mjera je određena i dijelu učitelja zbog čega je izmijenjen  raspored u većini razrednih odjela. Razrednici će do kraja dana kontaktirati učenike i podijeliti  im privremeni raspored sati. Napominjemo da će u pojedinim razrednim odjelima učenici imati u istom danu nastavu na daljinu i nastavu u školi, s pauzom između ta dva oblika nastave.

Letak - Upute samoizolacije nalazi se u prilogu (opširnije).

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 20. 9. 2020. 19:08

Obavijest o mjerama opreza - Nova obavijest za 7.d

U četvrtak, 17. rujna 2020., nastava će se za 7.d razred održati u školi. 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 15. 9. 2020. 18:17

Međunarodno matematičko natjecanje Klokan bez granica

 

U četvrtak, 17. rujna 2020., učenici naše škole sudjeluju u Međunarodnom matematičkom natjecanju Klokan bez granica.

Natjecanje za učenike četvrtih razreda započinje u 12 sati i traje 60 minuta.

Natjecanje za učenike trećih razreda započinje u 13 sati i traje 60 minuta.

Natjecanje za učenike petih razreda započinje u 13, 15 sati i traje 75 minuta.

Zbog održavanja natjecanja nastava će za učenike petih razreda koji ne sudjeluju u natjecanju  započeti u 14, 45 minuta.

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anđelka Slavić  datum: 16. 9. 2020. 08:50

Udžbenici i RB za školsku godinu 2020./21. Vijest ima dokument u privitku

 

Poštovani roditelji,

škola će nabaviti udžbenike za obvezne i izborne predmete (vjeronauk, talijanski jezik, njemački jezik i informatika) za sljedeću školsku godinu  te će Vaše dijete udžbenici dočekati prvoga dana nastave. Sredstva osigurava Ministarstvo znanosti i obrazovanja.

Radne materijale (radne bilježnice, zbirke zadataka, atlas, likovnu mapu, kutiju za tehnički)  za sve učenike nabavit će škola te će učenici i radne materijale dobiti prvoga dana nastave. Sredstva osiguravaju Grad Solin te Općina Klis.

Prilažemo popise radnih materijala po razredima (pod opširnije).

 

 

 

 

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anđelka Slavić  datum: 10. 7. 2020. 16:09

IZBORNI PREDMET INFORMATIKA Vijest ima dokument u privitku

Poštovani roditelji,

od iduće školske godine, prema odluci Ministarstva znanosti i obrazovanja, učenici od 1. do 4. razreda OŠ mogu pohađati kao izborni predmet Informatiku. Nastava će se izvoditi 2 sata tjedno.

U 5. i 6. razredu informatika se uči po obveznom programu predmetnog kurikuluma, a u 7. i 8. razredu učenici je ponovo mogu birati kao izborni predmet.

Putem poveznice (pod opširnije) možete pogledati Izvadak iz kurikuluma nastavnog predmeta Informatika te Odluku o donošenju kurikuluma za nastavni predmet Informatika za osnovne škole i gimnazije u Republici Hrvatskoj (NN, 22/2018.).

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 28. 5. 2020. 16:59

Obavijest o mjeri samoizolacije učenika

Dana 16. rujna 2020. (srijeda) učenicima 7.c razreda propisana je mjera samoizolacije jer je jedna učenica pozitivna na COVID-19.  

Nastava će se od srijede, 16. rujna 2020., odvijati na daljinu prema redovitom rasporedu. Učenicima i roditeljima će tijekom današnjeg dana sve potrebne obavijesti dostaviti razrednica i školska liječnica.  

 

  :: opširnije :: 


objavio: Anđelka Slavić  datum: 16. 9. 2020. 09:43

JAVNI POZIV CENTRA IZVRSNOSTI SPLITSKO - DALMATINSKE ŽUPANIJE

 

 

CI SDŽ i u ovoj školskoj godini nastavlja s aktivnostima i provođenjem programa u Centrima izvrsnosti (https://ci-sdz.hr/krecemo-u-nove-izazove/). 

Objavljeni su Javni pozivi za prijavu učenika (poveznicahttps://ci-sdz.hr/wp-content/uploads/2020/09/Javni-poziv-ucenici-CI-SDZ-2020.pdf ) i mentora (https://ci-sdz.hr/wp-content/uploads/2020/09/Javni-poziv-za-mentore-CI-SDZ-2020..pdf ) za sudjelovanje u programima CI SDŽ u školskoj godini 2020./21., a detaljne informacije objavljene su i na: https://ci-sdz.hr/mentori-spremni-za-nove-izazove/ te https://ci-sdz.hr/ucenici-novi-izazovi-su-pred-nama/ 

Ovisno o trenutnoj epidemiološkoj situaciji pripremljeni su i aliternativni načini provođenja nastave u online okruženju, putem platforme EDUX. 

Zainteresirani učenici trebaju se javiti rarzedniku ili u stručnu službu škole radi podnošenja prijave za testiranje radi uključenja u rad CI. 

Stručna služba škole 

  

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 7. 9. 2020. 09:39

Uputa za prvu prijavu u Office 365

  :: opširnije :: 


objavio: Mario Klarić  datum: 4. 9. 2020. 13:48

CJELOVITA OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

ORGANIZACIJA NASTAVE

Raspored razreda po smjenama:

PRVI NASTAVNI DAN

Ponedjeljak, 7. rujna 2020

Učenici 1. razreda neće imati svečanu priredbu. Učenike i jednog roditelja učiteljica će dočekati u predvorju škole i to prema sljedećem rasporedu: 

  • 1.a u 17 sati
  • 1.b u 17.30 sati
  • 1.c u 18 sati  

Učenici od 2. do 8. razreda imat će nastavu prema sljedećem rasporedu:

  • 3. razredi - od 8.15 do 10.15 sati  - ulaz na zapadna vrata škole (i izlaz) 
  • 5. i 7. razredi - od 8.00 do 11 sati - glavni ulaz u školu:  lijeva vrata - 5. razredi, desna vrata - 7. razredi (i izlaz) 
  • 2. i 4. razredi -  od 12,15 do 14,15 sati -ulaz na zapadna vrata škole (i izlaz) 
  • 6. i 8. razredi - od 12,00 do 15 sati - glavni ulaz u školu:  lijeva vrata - 6. razredi, desna vrata - 8. razredi (i izlaz) 

Učenici od 5. do 8. razreda trebaju prvog dana nastave u školu doći sa svojom maskom budući da maske koje će dobiti u školi treba oprati.

Molimo učenike da u školu dolaze najranije 15 minuta prije početka nastave i drže propisani razmak u školskom dvorištu sve dok ne uđu u svoje učionice.

Svi učenici prvi nastavni dan u školu trebaju doći sa školskim torbama radi preuzimanja udžbenika. 

Učenici putnici (Izvor Jadra), dolaze organizirano školskim autobusom prema sljedećem rasporedu i to:

U utorak, 8. rujna 2020.  je nenastavni dan, blagdan Male Gospe i Dan Grada Solina. 

OD DRUGOG NASTAVNOG DANA, srijeda, 9. rujna 2020., nastava će se odvijati u smjenama, u skladu s uputama koje slijede u nastavku ove obavijesti.

OPĆE UPUTE O RADU ŠKOLE

Odraslim osobama nije dozvoljen ulazak bez maske.

Zabranjen je ulaz osobama koje su bolesne ili u samoizolaciji.

U školu učenici dolaze sami ili u pratnji 1 roditelja/skrbnika koji ne smije ulaziti u školu, već dijete predaje/preuzima na ulazu.

Učenici viših razreda samostalno mjere tjelesnu temperaturu prije polaska u školu.

Učenicima nižih razreda roditelji/skrbnici trebaju mjeriti temperaturu svaki dan prije polaska u školu te datum  i vrijednost izmjerene temperature upisati u zasebnu bilježnicu uz vlastoručni potpis. Učenik bilježnicu pokazuje učitelju na početku 1. školskog sata.

U slučaju povišene temperature (37,3°C i veća) učenici ne smiju dolaziti u školu, već se roditelji trebaju javiti ravnatelju i / ili razredniku te liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

ULAZ U ŠKOLU

Učenici u školu ulaze po dolasku u vremenu od 7.45 do 8.00 sati u jutarnjoj smjeni te od 13.45 do 14.00 u poslijepodnevnoj smjeni, bez zadržavanja u školskom dvorištu,  te se odmah upućuju u svoju učionicu u kojoj ih dočekuje učitelj s kojim po rasporedu imaju 1. školski sat.

Na ulazima će biti postavljene dezibarijere za obuću, a nakon ulaska potrebno je odmah dezinficirati ruke.

U školu će učenici ulaziti prema rasporedu navedenom u tablici.

KRETANJE PO HODNICIMA I RASPORED RAZREDA PO UČIONICAMA

Učenici pojedinog razrednog odjela cijelo vrijeme nastave borave u istoj učionici prema sljedećem rasporedu:

Nakon ulaska u školu, učenici se kreću desnom stranom hodnika jedni iza drugih, nikako u grupi. 

Odlazak u WC je moguć pojedinačno i to u WC na katu na kojem su učenici smješteni. Ako se dogodi da je više učenika na hodniku, moraju održavati fizičku distancu i čekati u redu prema oznakama postavljenim bočno na pločicama.

U školi nećemo organizirati dostavu marende. Učenici trebaju sa sobom ponijeti svoju marendu i piće (po mogućnosti vodu) od kuće. Poželjno je da učenici sa sobom donesu dovoljno vode kako bi se spriječilo prekomjerno korištenje zajedničkih prostorija (WC).

Preporuka je da učenici za svoje potrebe u torbi imaju vlažne i papirnate maramice.

MODEL NASTAVE I SATNICA

U našoj Školi nastava će se odvijati prema Modelu A, odnosno redovita nastava u prostorijama škole, uz poštivanje fizičkog razmaka.

Škola je osigurala po dvije perive maske za sve učenike i djelatnike. Učenici nižih razreda na nastavu ne trebaju dolaziti s maskama, već će iste nositi prema potrebi.  Učenici viših razreda i predmetni učitelji nosit će maske tijekom cijelog boravka u školi. 

Nastavni sati su skraćeni na 40 minuta.

Tijekom malog odmora učenici borave u svojim učionicama, a veliki odmor učenici provode ili u učionici ili izlaze u dvorište u pratnji učitelja prema različitom rasporedu za razrednu i predmetnu nastavu. U predmetnoj nastavi u pratnji učenika na odmoru je učitelj koji je s učenicima imao 3. školski sat po rasporedu.

v

PRIJEVOZ UČENIKA

Učenici koji koriste školski prijevoz (neovisno o uzrastu!), MORAJU nositi maske u autobusu. Učenici  uvijek sjede na istom mjestu prema rasporedu koji će im priopćiti razrednik, a raspored će imati i prijevoznik (vozač).

Detaljnije informacije o prvom danu škole nalaze se u 2. obavijesti o početku nastave.

Sretan i uspješan početak godine žele vam ravnateljica i djelatnici škole!

  :: opširnije :: 


objavio: Zvjezdana Atlaga  datum: 3. 9. 2020. 14:05

Besplatni radni materijali za učenike od 1. do 8. razreda.

Dragi roditelji,

obavještavamo vas da su Grad Solin i Općina Klis preuzeli financiranje svih radnih materijala (radne bilježnice, zbirke zadataka, likovne mape, atlasi, kutije za tehničku kulturu) za sve učenike naše škole.

Zahvaljujući tome ne morate kupovati ništa od tih materijala, jer će Vaše dijete sve dobiti u školi.

 

Više o tome pročitajte na poveznicama: https://www.solin.hr/novosti-izdvojeno/za-sve-ucenike-osnovnih-skola-s-podrucja-grada-solina-besplatne-radne-biljeznice-i-ostali-radni-materijal/

https://www.klis.hr/5722/obavijest-za-ucenike-osnovnih-skola/#vise

Želimo Vam mirno i bezbrižno ljeto!

  :: opširnije :: 


objavio: Jelena Žagrović  datum: 10. 7. 2020. 18:49
» Arhiva naših vijesti    
 


PREPORUKE

E-dnevnik

Savjetovalište

UDŽBENICI

 

 

 


 

Raspored sati
Priloženi dokumenti:
Smjena A.pdf
Smjena B.pdf


Kalendar nastave

Priloženi dokumenti:
kalendar 2019 20.pdf


SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim temama. Materijali uz kviz prilagođeni su uzrastu od 5. do 8. razreda, ali su korisni i svima ostalima koji žele proširiti svoje znanje.


Tražilica

Kalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
edukativne stranice
 • portal škola
 • wikipedia
 • MZOS
 • AZOO
 • Centar Izvrsnosti Sp...
 • Carnet

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju