preskoči na sadržaj
Vijesti

Učenici OŠ don Lovre Katića u službi humanosti

Unatoč korona krizi i teškim vremenima u kojima smo se svi našli, poštujući sve epidemiološke mjere, učenici OŠ don Lovre Katića opet su pokazali veliko srce i nesebično sebedarje. Svi razredni odjeli vođeni članovima Vijeća učenika zdušno su se odazvali i sudjelovali u humanitarnoj akciji „Socijalna samoposluga“ koju su inicirali Grad Solin i Gradsko društvo Crvenoga križa.

 

Fotografije


Svi su učenici kroz tri radna dana koliko je trajala akcija prikupljali brojne higijenske potrepštine, prehrambene proizvode poput brašna, ulja, šećera,tjestenine, konzervi, slatkiša i ostalih neophodnih sitnica, a sve to kako bi osigurali svjetlo i radost nadolazećih blagdana i onim najpotrebitijim članovima našega društva.

Znanstvenici su davno došli do spoznaje kako je darivanje samo po sebi proces u kojem se smanjuje stres, a produljuje život te kako nesebično darivanje i velikodušnost donose optimizam, bolje odnose i bogate spoznaje o svrsi života. Darivanje, isto tako, više koristi onome tko daje nego onom tko prima, a stvarnu mjeru vrijednosti nekog dara možemo vidjeti jedino u dojmu kojeg je isti ostavio na darovanu osobu.

Čak i važne osobe kroz povijest ostavile su nam u nasljeđe mudre misli o postupku darivanja. Tako je Majka Terezija jednom izrekla: „ Ako ne možete nahraniti stotine ljudi, nahranite jednog čovjeka“, Konfucije: „Tko želi osigurati dobro drugima već je osigurao dobro sebi.“ ili pak narodna mudrost koja kaže „Bogat nije onaj koji puno ima nego onaj koji puno daje“.

Vođeni ovim lijepim spoznajama, uz podršku svojih obitelji, učenici su kroz kratko vrijeme prikupili prepune kutije raznih potrepština, a njihove male ruke spretno su prikupljene stvari sortirale u pripremljene kutije nakon čega su ih sa žarom na licu ispraćali iste na mjesta gdje će nekome omogućiti ugodne nadolazeće blagdane. 

Na kraju ove lijepe priče možemo reći kako su humanost i socijalna osjetljivost najljepše čovjekove osobine, a nevina dječja lica dimenziju svoje savršenosti odašilju u orbitu bezvremenskih životnih vrijednosti koje su još jednom potvrdili organizirajući ovu hvalevrijednu humanitarnu akciju.

Priču završavamo nadom kako je ovo samo jedna u nizu humanitarnih akcija naših vrijednih učenika koji su spoznali da predvode kormilo snage i volje u bolje sutra, a svojom upornošću i željom ruše valove koji povremeno zaljuljaju ovaj naš mali svijet.

Dobrota u riječima stvara povjerenje.

Dobrota u mislima stvara toplinu.

Dobrota u davanju stvara ljubav.

 Fotografije                                                                                                                         učiteljica Ivana SedlarPošalji prijatelju Pošalji prijatelju
objavio: Jelena Žagrović   datum: 15. 12. 2020.

EPIDEMIOLOŠKI KUTAK

E-dnevnik

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA 8.

Poštovani osmaši i roditelji,

u prilogu vam objavljujemo rezultate ljetnog upisnog roka u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. kako bi ste imali kontinuirani uvid u informaciju koja im je vrlo korisna pri izboru srednjoškolskog obrazovnog programa.

 

 

 


Savjetovalište

UDŽBENICI

 

Raspored sati
Priloženi dokumenti:
Smjena A.pdf
Smjena B.pdf


Kalendar nastave

Priloženi dokumenti:
kalendar 2019 20.pdf


SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim temama. Materijali uz kviz prilagođeni su uzrastu od 5. do 8. razreda, ali su korisni i svima ostalima koji žele proširiti svoje znanje.


Tražilica

Kalendar
« Siječanj 2021 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
1 2 3 4 5 6 7
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
edukativne stranice
 • portal škola
 • wikipedia
 • MZOS
 • AZOO
 • Centar Izvrsnosti Sp...
 • Carnet

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju