preskoči na sadržaj
Vijeće učenika i Dječje gradsko vijeće

travanj 2020.  Poštovani učenici, u prilogu se nalazi:

  • prezentacija o Empatiji  
  • prezentacija o obilježavanju Dana borbe protiv alkoholizma

 

rujan, 2019.  Poštovani učenici 

U ovoj školskog godini 2019./2020., na prvoj sjednici VU, izabrani predjednik Vijeća učenika škole je učenica 8.razreda A. Frlan, a podpredsjenik je  B. Šale iz 5. razreda. Želimo im uspješan rad.

Članovi 25 članova Dječjeg gradskog vijeća grada Solina, 6 je vijećnika naše škole: Lukas Bačić (ujedno i dječji gradonačelnik) Lovre Marković, Nina Lučić , Marin Žižić, Dora Dabelić i Teo Markota. Ovaj saziv  DGV je treći po redu i radit će do 2001. godine.

U nastavku teksta  upoznajte se sa zadaćama Vijeća učenika. Vijeće učenika škole broji 27 učenika. Cilj rada Vijeća učenika je aktivno sudjelovanje izabranih učenika u odgojnoobrazovnom radu škole i razmatranje pitanja značajnih za rad učenika u školi. Smisao ovog tijela jest potaknuti vas na kreativno razmišljanje i slobodno iznošenje vlastitih ideja. 

Konstituirajuću sjednicu Vijeća saziva ravnateljica škole u dogovoru s koordinatorom – stručnom suradnicom pedagoginjom Zvjezdanom Atlaga.

Rad VU obuhvaća: mogućnost sudjelovanja predstavnika u radu tijela škole kada se odlučuje o pravima i obvezama učenika, ali bez prava odlučivanja; davanje prijedloga i raspravljanje o prijedlozima odredbi Kućnog reda škole; sudjelovanje u planiranju izleta i ekskurzija te organiziranju izvannastavnih aktivnosti; sudjelovanje u kulturnim događanjima u školi; osmišljavanje različitih oblika pomoći učenicima; savjetodavne aktivnosti u svezi ostvarivanja ciljeva odgojno-obrazovnog procesa; doprinošenje kulturi življenja i rada u školi.

 


Planirane aktivnosti u ovoj školskoj godini su:

Listopad-Studeni-Veljača

Sudjelovanje u samovrednovanju rada škole.

Sudjelovanja predstavnika u radu tijela škole kada se odlučuje o pravima i obvezama učenika, ali bez prava odlučivanja.

Sugestije i prijedlozi u organizaciji aktivnosti: ŠPP, humanitarnih aktivnosti učenika, suradnje s lokalnom zajednicom (udruge) i Dječjim gradskim vijećem.

Radionice za učenike od 1. do 4. razreda s temama: Sudjelovanje u izborima i u ostalim procesima donošenja odluka. Prepoznavanje kršenja pravila izbora i primjereno reagiranje. Uočavanje kompetencija predstavljenih kandidata. Obrazlaganje svojih ideja i stajališta važnih za odlučivanje, uz poštujući mišljenja drugih.

Radionice za učenike od 5. do 8. razreda s temama: Upoznavanje osnovnih postavki vršnjačke medijacije u školi (rješavanje problema mirnim načinom). Povezivanje sadržaja dokumenata o zaštiti ljudskih prava s primjerima iz svakodnevice. Predlaganje načina zaštite prava na obrazovanje i prava na rad u zajednici.

Svibanj

Izvještaj o radu DGV (naši članovi izlažu planove)
 

Lijep pozdrav

koordinatorica pedagoginja Zvjezdana Atlaga Empatija.pptx
 Mali humanitarci Vijece ucenika 2017.-2018. pedagoginja.pdf
 Sat razrednika 6.-8. Dan borbe protiv alkoholizma 1. travnja (2).pdf
 Socijalne vjestine i demokratski procesi - biranje predsjednika razreda - Vijece ucenika- nizi razredi 2018.-2019..pdf
 Socijalne vjestine i demokratski procesi - biranje predsjednika razreda - Vijece ucenika- visi razredi 2018.-2019..pdf
 Vijece ucenika- medijacija uskoli 2017.-2018. .pdf

PREPORUKE

E-dnevnik

PROFESIONALNA ORIJENTACIJA 8.

Poštovani osmaši i roditelji,

u prilogu vam objavljujemo rezultate ljetnog upisnog roka u srednje škole za školsku godinu 2020./2021. kako bi ste imali kontinuirani uvid u informaciju koja im je vrlo korisna pri izboru srednjoškolskog obrazovnog programa.

 

 

 


Savjetovalište

UDŽBENICI

 

Raspored sati
Priloženi dokumenti:
Smjena A.pdf
Smjena B.pdf


Kalendar nastave

Priloženi dokumenti:
kalendar 2019 20.pdf


SafetyNet

SafetyNet je zabava za cijelu obitelj! Igrajući kviz učite o sigurnosti, ponašanju na Internetu, društvenim mrežama i ostalim temama. Materijali uz kviz prilagođeni su uzrastu od 5. do 8. razreda, ali su korisni i svima ostalima koji žele proširiti svoje znanje.


TražilicaKalendar
« Listopad 2020 »
Po Ut Sr Če Pe Su Ne
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
Prikazani događaji


Pitanja i odgovori
 Naslov: FAQ

  • Naj 10 pitanja

  • Nedavna pitanja

  • Arhiva pitanja

Korisni linkovi
edukativne stranice
 • portal škola
 • wikipedia
 • MZOS
 • AZOO
 • Centar Izvrsnosti Sp...
 • Carnet

Dnevni tisak

preskoči na navigaciju