2020-09-03 14:05:40

CJELOVITA OBAVIJEST O POČETKU ŠKOLSKE GODINE 2020./2021.

ORGANIZACIJA NASTAVE

Raspored razreda po smjenama:

PRVI NASTAVNI DAN

Ponedjeljak, 7. rujna 2020

Učenici 1. razreda neće imati svečanu priredbu. Učenike i jednog roditelja učiteljica će dočekati u predvorju škole i to prema sljedećem rasporedu: 

  • 1.a u 17 sati
  • 1.b u 17.30 sati
  • 1.c u 18 sati  

Učenici od 2. do 8. razreda imat će nastavu prema sljedećem rasporedu:

  • 3. razredi - od 8.15 do 10.15 sati  - ulaz na zapadna vrata škole (i izlaz) 
  • 5. i 7. razredi - od 8.00 do 11 sati - glavni ulaz u školu:  lijeva vrata - 5. razredi, desna vrata - 7. razredi (i izlaz) 
  • 2. i 4. razredi -  od 12,15 do 14,15 sati -ulaz na zapadna vrata škole (i izlaz) 
  • 6. i 8. razredi - od 12,00 do 15 sati - glavni ulaz u školu:  lijeva vrata - 6. razredi, desna vrata - 8. razredi (i izlaz) 

Učenici od 5. do 8. razreda trebaju prvog dana nastave u školu doći sa svojom maskom budući da maske koje će dobiti u školi treba oprati.

Molimo učenike da u školu dolaze najranije 15 minuta prije početka nastave i drže propisani razmak u školskom dvorištu sve dok ne uđu u svoje učionice.

Svi učenici prvi nastavni dan u školu trebaju doći sa školskim torbama radi preuzimanja udžbenika. 

Učenici putnici (Izvor Jadra), dolaze organizirano školskim autobusom prema sljedećem rasporedu i to:

U utorak, 8. rujna 2020.  je nenastavni dan, blagdan Male Gospe i Dan Grada Solina. 

OD DRUGOG NASTAVNOG DANA, srijeda, 9. rujna 2020., nastava će se odvijati u smjenama, u skladu s uputama koje slijede u nastavku ove obavijesti.

OPĆE UPUTE O RADU ŠKOLE

Odraslim osobama nije dozvoljen ulazak bez maske.

Zabranjen je ulaz osobama koje su bolesne ili u samoizolaciji.

U školu učenici dolaze sami ili u pratnji 1 roditelja/skrbnika koji ne smije ulaziti u školu, već dijete predaje/preuzima na ulazu.

Učenici viših razreda samostalno mjere tjelesnu temperaturu prije polaska u školu.

Učenicima nižih razreda roditelji/skrbnici trebaju mjeriti temperaturu svaki dan prije polaska u školu te datum  i vrijednost izmjerene temperature upisati u zasebnu bilježnicu uz vlastoručni potpis. Učenik bilježnicu pokazuje učitelju na početku 1. školskog sata.

U slučaju povišene temperature (37,3°C i veća) učenici ne smiju dolaziti u školu, već se roditelji trebaju javiti ravnatelju i / ili razredniku te liječniku obiteljske medicine radi odluke o testiranju i liječenju djeteta.

ULAZ U ŠKOLU

Učenici u školu ulaze po dolasku u vremenu od 7.45 do 8.00 sati u jutarnjoj smjeni te od 13.45 do 14.00 u poslijepodnevnoj smjeni, bez zadržavanja u školskom dvorištu,  te se odmah upućuju u svoju učionicu u kojoj ih dočekuje učitelj s kojim po rasporedu imaju 1. školski sat.

Na ulazima će biti postavljene dezibarijere za obuću, a nakon ulaska potrebno je odmah dezinficirati ruke.

U školu će učenici ulaziti prema rasporedu navedenom u tablici.

KRETANJE PO HODNICIMA I RASPORED RAZREDA PO UČIONICAMA

Učenici pojedinog razrednog odjela cijelo vrijeme nastave borave u istoj učionici prema sljedećem rasporedu:

Nakon ulaska u školu, učenici se kreću desnom stranom hodnika jedni iza drugih, nikako u grupi. 

Odlazak u WC je moguć pojedinačno i to u WC na katu na kojem su učenici smješteni. Ako se dogodi da je više učenika na hodniku, moraju održavati fizičku distancu i čekati u redu prema oznakama postavljenim bočno na pločicama.

U školi nećemo organizirati dostavu marende. Učenici trebaju sa sobom ponijeti svoju marendu i piće (po mogućnosti vodu) od kuće. Poželjno je da učenici sa sobom donesu dovoljno vode kako bi se spriječilo prekomjerno korištenje zajedničkih prostorija (WC).

Preporuka je da učenici za svoje potrebe u torbi imaju vlažne i papirnate maramice.

MODEL NASTAVE I SATNICA

U našoj Školi nastava će se odvijati prema Modelu A, odnosno redovita nastava u prostorijama škole, uz poštivanje fizičkog razmaka.

Škola je osigurala po dvije perive maske za sve učenike i djelatnike. Učenici nižih razreda na nastavu ne trebaju dolaziti s maskama, već će iste nositi prema potrebi.  Učenici viših razreda i predmetni učitelji nosit će maske tijekom cijelog boravka u školi. 

Nastavni sati su skraćeni na 40 minuta.

Tijekom malog odmora učenici borave u svojim učionicama, a veliki odmor učenici provode ili u učionici ili izlaze u dvorište u pratnji učitelja prema različitom rasporedu za razrednu i predmetnu nastavu. U predmetnoj nastavi u pratnji učenika na odmoru je učitelj koji je s učenicima imao 3. školski sat po rasporedu.

v

PRIJEVOZ UČENIKA

Učenici koji koriste školski prijevoz (neovisno o uzrastu!), MORAJU nositi maske u autobusu. Učenici  uvijek sjede na istom mjestu prema rasporedu koji će im priopćiti razrednik, a raspored će imati i prijevoznik (vozač).

Detaljnije informacije o prvom danu škole nalaze se u 2. obavijesti o početku nastave.

Sretan i uspješan početak godine žele vam ravnateljica i djelatnici škole!


Osnovna škola don Lovre Katića - Solin